INKLUDERINGSARENAER

Vi har mottatt et hundre og ti tusen kroner til prosjektet "Inkluderingsarenaer" fra Gjendigestiftelsen. Tilskuddet skal brukes til å skape inkluderende arenaer, sosiale fellesskap, tilhørighet, bygge relasjoner og mestringsopplevelse. Det er to satsningsområder; "Tur- og besøksvenntilbudet" og "Walk & Talk". Alle kan delta uavhengig av økonomiske forutsetninger da tilbudene er gratis.

Tur-/besøksvenntilbudet er for mennesker som av en eller annen grunn ikke kommer seg ut eller som trenger en å gå sammen med. Tilbudet skal bidra til å skape sosialt fellesskap, aktivitet og hverdagsglede for de som blir mye alene, og tilbudet er med på å motvirke ensomhet og passitivet. Vi har frivillige som er besøksvenner ukentlig eller hver fjortende dag.

"Walk & Talk" er en arena for å praktisere og mestre norsk, bli tryggere på å snakke norsk, redusere språkbarrierer og lette integrering i samfunns- og arbeidsliv. Vi håper at "Walk & Talk" kan bidra til at flere ønsker å bli aktive deltaker i organiserte fritidstilbud og at flere blir aktive som frivillige.

Man deltar på "Walk & Talk" i en prosjektperiode på 3 eller 4-måneder, 1 gang pr uke. Hver deltaker har sin faste frivillige, og de går tur i nærmiljøet ukentlig.  Vi har erfart at mange mangler arenaer for å praktisere norsk i hverdagen. "Walk & Talk" bidrar til fellesskap og tilhørighet i lokalsamfunnet, og det motvirker utenforskap, og man blir tryggere på å snakke norsk . 

2024 © Bærum frivilligsentral