STYRKING OG UTVIKLING AV MØTEPLASSER

Vi har mottatt hundre tusen kroner fra Oslofjord Sparebank Gavefond, som gir deler av sitt overskudd tilbake til lokalsamfunnet i form av gaver til allmennyttige formål De gir midler til prosjekter, tiltak eller aktiviteter som er til glede for andre. Dette vil brukes til å styrke og videreutvikle arenaer for å lære og praktisere norsk og å utvikle inkluderende møteplasser.

Det er et stort behov for språkarenaer for å lære norsk. Mange ønsker å få flere muligheter til å praktisere språket, både for å  kunne ta en aktiv del i samfunnet/lokalsamfunnet, og som en viktig faktor for å komme inn i yrkeslivet. Et viktig mål på Bærum Frivilligsentral er å utvikle disse arenaene videre.

Vi har et bredt utvalg av språkarenaer; Norsk/IKT-kurs, leksehjelp, Walk & Talk og språkkafé. Norsk/IKT er et 80 timers kurs for deltakere med A2/B1-nivå i norsk, som har en høyere utdannelse fra hjemlandet, men mangler bla. tilstrekkelig norskkunnskap for å komme seg ut i yrkeslivet. Språkkafé er en åpen møteplass hvor våre frivillige skaper gode rammer for samtaler, nettverk og språktrening. Leksehjelpere er frivillige som hjelper elever i videregående skole med bl.a. matte, norsk og samfunnsfag. Walk & Talk er et prosjekt hvor en frivillig og en deltaker møtes ukentlig i 3 eller 4 måneder for å gå tur og praktisere norsk. 

En del av gaven fra Oslofjord Sparebank vil brukes til å utvikle og styrke nye aktiviteter og møteplasser på Frivilligsentralen gjennom året. Aktivitetene blir drevet av våre frivillige og alle aktiviteter er gratis å delta på. 



2024 © Bærum frivilligsentral